background-decoration-left
background-decoration-right

Brouwerij

Ontstaan

Onze brouwerij is ontstaan in 2007, in de nabijheid van de Helchterense Mangelbeek, met de gezamenlijke aankoop van een starters-kit voor hobbybrouwers, en de ingrediënten voor de eerste test van ons materiaal.

De kracht van onze bieren zit in de passie die we in het brouwproces hebben gestoken. Naarmate de recepten geoptimaliseerd werden, vorderden tevens onze vakkundigheid alsook de gebruikte technieken en materialen. Maar onze grootste investering bleek onze gedrevenheid. Door eigen creaties van bekende procesconcepten toe te passen verliep het brouwen haast dubbel zo vlot als de allereerste brouwsessies, en ten gevolge steeg ook onze efficiëntie exponentieel.

Onze bieren hebben allemaal een positieve evolutie gekend op het vlak van smaak, deels door de lichte aanpassingen in het brouwschema, die de bieren hun herkenbare smaak geven. Een ander belangrijke aspect is een betere voorbereiding en zorg, het gebruik van beter materiaal voor bereiding en opslag, en een voortdurende controle van het brouwproces.

Na veelvuldig testwerk van ingrediënten en productiewijzen bekwamen we tenslotte het recept en brouwschema waar we nu zó trots op zijn. Het voornaamste voor u, alsook voor ons is de hoge kwaliteit. Al onze bieren worden daarom getest in het centrale labo, waar ze worden afgetoetst en gemeten naar de gangbare normen.

Het gebruik van ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit gepaard met de nauwgezette productiewijze maakt van ‘Soorske’ een bier waarvan men kan genieten en wegdromen.